Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'Accepteren en doorgaan' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies.
   Faunus Salmon Delight
   • Faunus Salmon Delight
   • Faunus Dogfood - Puppy Large Breed

   Faunus – Salmon Delight

   € 24,50
   In stock

   Faunus Salmon Delight is een compleet koudgeperst hondenvoer speciaal ontwikkeld voor honden die kampen met voedselovergevoeligheid, voedselallergieën, maag/darm problemen en (tarwe)glutenintolerantie. Het kan ook helpen bij honden met voedinggerelateerde irritaties op de huid en de vacht. Doffe vachten horen met de Salmon Delight definitief tot het verleden. Ook geschikt tegen overgewicht.

   Maat :
   Inhoud :
   Quantity :

   De laatste keer dit dit product werd gekocht: 25-05-2022

   De Salmon Delight heeft een sterk verlaagd eiwit-en vetgehalte. Het lage eiwit omdat veel honden met (al dan niet vermeende)allergieën eigenlijk geen hoog eiwitgehalte kunnen verdragen, maar op zich niet allergisch zijn aan een bepaalde eiwitbron. Het lage vetgehalte dient om gevoelige magen en darmen te ontlasten, en bij te dragen tot een lichte en heel verteerbare voeding.

   Het is een uitermate geschikte voeding voor huishonden en showhonden, die een hele mooie vacht dienen te hebben om te kunnen presteren op show. Het gebruik van kokosvet en zalm zorgt ervoor dat de vacht glanst en gezond blijft.

   Doordat het kokosvet in deze formule bijdraagt tot de verhoging van het metabolisme en er gewerkt wordt met een sterk verlaagd eiwit-en vetgehalte, is dit een prima voeding om een hond die overgewicht heeft te doen vermageren, of een hond die neiging tot overgewicht heeft op zijn ideale gewicht te houden.

   Ook voor honden met gevoelige darmen of echte maagdarmproblemen biedt de Salmon Delight soelaas. Het gebruik van zalm als enige en zeer verteerbare eiwitbron zorgt er samen met het licht verteerbare kokosvet en de goed verteerbare koolhydratenbronnen voor dat de maag en darmen van de hond ontlast worden. Door de hoge graad van opname en verteerbaarheid heeft uw hond een kleine hoeveelheid van mooie en vaste ontlasting. Verderop zal u ook kunnen lezen over de heilzame werking van havermout inzake de maag-darmwerking.

   Werken met zalm als enige eiwitbron verzekert er van dat het merendeel van de allergieën voor eiwitten kunnen uitgesloten worden. Zalm bevat de goede vetten omega 3 & 6, die onder andere zorgen voor een mooie vacht.

   Ontsloten bruine rijst is zoals bekend licht en heel verteerbaar, en een belangrijk onderdeel in deze formule. Deze rijst is rijk aan thiamine, ook bekend als B1. Thiamine is essentieel voor de stofwisseling, de werking van het hart, de spieren en het zenuwstelsel. Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand en speelt een rol bij de vorming en ontwikkeling van bloedlichaampjes. Rijst bevat ook biotine, dat zorgt voor glanzende haren en een mooie huid. Het eiwit in bruine rijst is van een goede kwaliteit aangezien het de essentiële aminozuren bevat.

   De havermout in deze formule bevatten betaglucaan, een oplosbare vezel die snel verzadiging geeft. Vezels fungeren als een smeermiddel in de darmen, waardoor de maag-darmwerking optimaal verloopt. Vezelrijke voeding bevordert de stofwisseling. De prebiotische eigenschappen van de vezels in havermout vormen een goede voedingsbodem voor de goede bacteriën, en zorgen dus voor een goede darmflora. Havermout bevat een hoge concentratie aan langzame en complexe koolhydraten. Deze koolhydraten zijn goed voor de spieren en zorgen voor een langzame en efficiënte energielevering. Het is daarom niet te verwonderen dat paarden en bodybuilders havermout krijgen om goed te kunnen presteren. Het bevat ook belangrijke vitaminen en mineralen, zoals silicium, saponine, magnesium, ijzer, vitamine K, vitamine E en vitamine B1.

   Sorghum is een gewas dat zowel tot de grassen, de zaden als tot de granen gerekend kan worden. Het bevat net zoals rijst en maïs geen gluten die allergieën kunnen veroorzaken. Sorghum bevat veel vezels, en is op die manier bevorderlijk voor de spijsvertering.  Sorghum bevat veel magnesium. Magnesium verhoogt de absorptie van calcium, dat helpt het niveau van de calcium op peil te houden, wat goed is voor de botten van uw hond. Sorghum bevat veel antioxidanten, die goed zijn tegen ontstekingsziektes. In vergelijking met fruit en andere granen heeft het een hoge voedingswaarde.

   Kokosvet heeft vele bijzondere kwaliteiten. Kokosvet (het wordt maar olie vanaf 24°) heeft een anti bacteriële, anti schimmel en anti virale werking. Het zorgt ervoor dat vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen beter worden opgenomen. Het heeft positieve effecten op huid, vacht, spijsvertering en schildklier. Het laurinezuur in kokosvet kan bacteriën, virussen en schimmels doden, zodat infecties worden voorkomen. Kokosvet bevordert het metabolisme. Het versterkt het immuunsysteem.

   Johannesbroodmeel bevat polyfenolen die krachtige antioxidanten zijn die het lichaam van de hond beschermen tegen schade door vrije radicalen en gifstoffen. Het is ook rijk aan calcium wat de botten sterk houdt, en selenium dat het lichaam tegen infecties beschermt. Johannesbroodmeel is bovendien een natuurlijke smaakmaker, echt de chocolade voor de hond! (maar dan natuurlijk zonder het schadelijke theobromine.)

   Tapioca voedt de ‘vriendelijke’ bacteriën in de darm, waardoor het aantal ontstekingen en het aantal schadelijke bacteriën vermindert. Het is ook glutenvrij.

   Fosfor is van groot belang in hondenvoeding. Het speelt een belangrijke metabolische rol en heeft meer fysiologische functies dan de andere mineralen. Het beïnvloedt cruciale processen zoals groei, energietransfer, vruchtbaarheid en de ontwikkeling van het skelet. Monocalcium wordt als 1 van de best opneembare fosforbronnen beschouwd.

   Biergist bevat proteïnen, lecithine en aminozuren die de weerstand tegen infecties verhogen. Ze helpen om ziektes te vermijden en er sneller van te genezen. Het zorgt ook voor een mooie vacht.

   Naast onder andere de prebiotische vezels in havermout, bevat de Salmon Delight ook prebiotica in de vorm van inuline, die uit de cichoreiwortel gemaakt wordt. Het is een onoplosbare suiker (FOS) die de goede bacteriën van de darmflora voedt . Inuline verbetert de opname van magnesium en calcium, en heeft een gunstig effect op de intestinale gezondheid en de spijsvertering.

   Kortom: de Salmon Delight is een uitzonderlijke en zeer breed inzetbare voeding. Hij kan zowel dienen voor een volledig gezonde hond, voor een showhond als voor een hond met diverse gevoeligheden en intoleranties of overgewicht. Het resultaat is overal vergelijkbaar: een gelukkige, levendige hond met een mooie vacht en goede ontlasting. Wij zijn heel trots op deze voeding.

    

   Samenstelling
   Ingrediënten:
   Gedehydreerd en gemalen zalm, ontsloten bruine rijst, ontsloten havermeel, ontsloten sorghum, oliën en vetten, johannesbroodmeel, bietenpulp, dextrose, tapioca, biergist, monocalciumfosfaat, inuline.

   Analyse:
   Ruw eiwit: 20,0%, Ruw vet: 10,6%, Ruwe celstof: 3,9%, Ruwe as:6,2%, Calcium: 1,0%, Fosfor: 0,8%

   Faunus Dogfood
   FDSD4

   Specifieke referenties

   ean13
   7332543490875

   Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

   16 andere producten in dezelfde categorie:

   Faunus Salmon Delight

   Faunus – Salmon Delight

   € 24,50